Jeugd Breincoach

Een Jeugd Breincoach is opgeleid om samen met u en uw kind te onderzoeken wat uw kind nodig heeft om tot een optimale persoonlijke ontwikkeling en leerprestaties te komen.

De Jeugd Breincoach is bekend met- en ervaren in de begeleiding van jeugd tussen 6 – 25 jaar met

  • ASS
  • AD(H)D
  • hoogbegaafdheid
  • dyslexie
  • dyscalculie
  • concentratieproblemen

en leerlingen die door andere omstandigheden moeilijkheden ondervinden bij het leren. Denk hierbij aan leerlingen met faalangst of leerlingen met een bijzondere thuissituatie..

Dus ervaart uw zoon of dochter moeilijkheden met concentratie, plannen, motivatie, impulsbeheersing, zelfbeeld en flexibiliteit dan kan de jeugdbreincoach aan de slag. We gaan dan kijken hoe het brein werkt, geef praktische tips en oefeningen om zo uw zoon of dochter weer gestimuleerd te krijgen.

We gaan samen kijken wat hij/zij leuk vind, zodat we daar op in kunnen spelen. Dit combineren we met de lessen die gemaakt moeten gaan worden. Samen doelen opstellen die mee helpen om het leren weer leuk te maken. Ook gaan we kijken hoe een agenda werkt, hoe plan je zo goed mogelijk je schoolwerk in en wanneer maak ik wat. Ook gaan we kijken wat je eigen gedrag voor effect heeft je school prestaties en op andere.

Ervaart uw zoon of dochter moeilijkheden op één of meerdere van deze gebieden, dan kan een Jeugd Breincoach met uw kind aan de slag. De Jeugd Breincoach geeft praktische tips, oefeningen en uitleg van het brein.

Samen gaan we kijken hoe dit te combineren in het leerproces om zo de doelen de gesteld gaan worden ook te gaan behalen. Het behalen van deze doelen stimuleert om weer verder te gaan. Soms zijn het hele kleine stapjes die vreugde groot maken.