Een kindercoach biedt hulp voor kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van je kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Als je kind moeite heeft met bepaalde emoties of in een moeilijke periode zit, kan een kindercoach helpen. Bijvoorbeeld bij het aanleren van sociale vaardigheden of het omgaan met gevoelens. Een kindercoach heeft een positieve werkwijze. Ze werken oplossingsgericht en kijken dus niet naar problemen, maar naar mogelijkheden en de kwaliteiten van je kind. Hulp van een kindercoach heeft een positieve invloed op een kind, waardoor het lekkerder in z’n vel komt te zitten en/of steviger in z’n schoenen komt te staan.

Samen gaan we dus op weg om te onderzoeken, naar wat de juiste ondersteuning voor u en uw kind is. En door samen op pad te gaan kijken we naar hoe het anders kan. We beginnen dan ook altijd met een intake gesprek met de ouders. Ook dit gaat op een laagdrempelige manier, maar wel zo dat duidelijk wordt welke hulpvraag er voor u belangrijk is. En als het nodig is zal er een observatie op school komen. 

Dan pas volgt een gesprek met het kind erbij en gaan we  eerst kijken of het kind zelf een hulpvraag heeft. Het is belangrijk te zoeken naar de talenten van het kind en het ruimte te geven om die te ontwikkelen. Talent is iets waar je van nature goed in bent, iets wat je vaak niet van jezelf weet. Het geeft zelfvertrouwen om je te focussen op de dingen die je goed kan. Een vertrouwde omgeving is daarbij belangrijk. Dit gebeurd door spelvorm, bewegen maar ook gewoon lekker met een kop thee  bespreken wat handig is om in bepaalde situatie’s te doen. 

In twee losse trajecten worden kinderen en ouders gestimuleerd om zich te leren zien wat hen helpt, te ontplooien en hun talenten te leren inzetten. Plezier, respect, vertrouwen, veiligheid en humor zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Het is voor mij een uitdaging en een dankbare taak om kinderen en ouders te mogen te begeleiden, zodat zij hun verdere weg in het leven vol vertrouwen aan kunnen gaan. 

Een goede en ongedwongen sfeer waarin iedereen zich veilig voelt is zeker van belang. Er is dan ook goed overleg waar het coachtraject plaats zal vinden, dit kan op school zijn maar ook bij u of mij thuis. Maar als het weer het toe laat is buiten ook een hele fijne plek om te werken.

Met respect, aandacht, overleg en humor kunnen we stappen maken.